Online tečaj Apiterapija i apiturizam 2023 počinje u ponedjeljak 15. svibnja u 18 sati  i traje do 10. mjeseca 2023. Nastava se održava jednom tjedno: svaki ponedjeljak od 18 do 21 sat, osim u vrijeme godišnjeg odmora od 1. -15. 8 kada neće biti predavanja.  Za one koji žele steći osnovna znanja iz apiterapije i apiturizma kako bi se mogli baviti ovim djelatnostima uz pčelarstvo, ovo je ujedno posljednja prilika za upis u ovaj temeljni tečaj, jer Hrvatsko apiterapijsko društvo priprema novi ciklus edukacija za 2024.

Naime, posljednjih su se godina apiterapija i apikultura i u Europi i u Hrvatskoj toliko dinamično razvijale da je postala nužna specijalistička edukacija, kao nadogradnja znanja polaznicima dosadašnjih tečajeva Apiterapija i apiturizam. Novi tečaj će im proširiti spoznaje vezane uz apiterapiju, apikulturu i apiturizam i pružiti konkretnu podršku u razvoju i poslovanju u ovim djelatnostima kojima se već bave ili se namjeravaju intenzivno i/ili profesionalno baviti.

U sklopu našeg nastojanja da apiturizam postane ozbiljan dio agroturističke ponude koja je ključan dio nedavno usvojene Strategije razvoja održivog turizma Republike Hrvatske do 2030. godine, Hrvatsko apiterapijskog društvo postalo je članom Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Apiterapija i apiturizam su djelatnosti koje razvijaju suvremeno pčelarstvo i ruralna područja Hrvatske i omogućavaju samozapošljavanje žena u tim područjima.

Dr. sc. Gordana Hegić mag. ing. agr.

Predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva

Svi koji žele upisati osnovni (bazični) tečaj apiterapija i apiturizam  detaljnije informacije i prijave mogu pronaći na   api-had.hr/tecaj-apiterapija-i-apiturizam