Drugu godinu za redom članovi Hrvatskog apiterapijskog društva organiziraju razna događanja u lokalnoj zajednici s ciljem promocije života i rada pčela, njihove uloge u ekosustavu, proizvodnje pčelinjih proizvoda i njihove važnosti u svakodnevnoj prehrani od najranije dječje do treće životne dobi. Cilj je upoznati zainteresirane s osnovama suvremenog pčelarstva, apikulture,  apiterapije, apiinhalacija i api kozmetike. Upravo iz navedenog u čitavoj HR naši članovi održavaju razne radionice, dane otvorenih vrata i edukacije. Popis kućica za apiinhalacije kao i kontakti pružatelja usluga apiterapije i apiinhalacija koji su educirani za obavljanje navedenih djelatnosti nalaze se na dolje prikazanoj karti a iz bogate ponude pružatelja usluga svakako bi izdvojili one najbolje, označene žigom Hrvatskog apiterapijskog društva.

Obrt Apidora https://www.facebook.com/nasiceapidora/
Ul. Zdravka Hermana 9, 31500, Našice, Kontakt 091 582 6119 nazovite našu ljubaznu članicu Anitu Dragić, vlasnicu obrta Apidora i dogovorite svoj termin za masažu medom, apiterapijsko savjetovalište i razne druge aktivnosti tijekom čitavog mjeseca apikulture

Josipa Kujundžić vlasnica Obrta Apis Jo iz Novske https://www.apisjo.hr/ Stari Grabovac 78 ,
Mob 099 212 9 221 osim što je stalno na raspolaganju svima onima koji imaju raznih respiratornih tegoba koje vrlo uspješno otklanja kombinacijom apiinhalacija i haloterapije (boravkom u slanoj sobi) aktivno sudjeluje u raznim događanjima u Hrvatskoj i regiji kao pozitivan primjer samozapošljavanja i razvoja poduzetništva. Josipa je žena poduzetnica koja je u posljednjih gotovo 5 godina djelovanja u području apiterapije i apiinhalacija ostvarira rezultat razvoja poslovanja za poželjeti. Koja je tajna uspjeha pitaju se mnogi, a svoju poduzetničku priču Josipa će podijeliti sa zainteresiranim učenicima.

Obrt Helena nositeljica jedinog zlatnog žiga za kozmetiku s pčelinjim proizvodima svakako preporučujemo zbog svog potpuno prirodnog sastava, žig nose sapun i krema koji u sebi sadrže pčelinje proizvode domaćeg (lokalnog) porijekla, sve proizvode uz prigodan popusta potražite na https://helena-prirodna-kozmetika.hr ili u prodavaonicama DM-a na linku https://www.dm.hr/marke/helena-1632342

Naša članica marljiva profesorica pčelica Tanja Schleis  link https://www.opg-schleis.hr 16.10. u sklopu Mjeseca apikulture, a na Svjetski dan hrane, u Gimnaziji A.G.Matoša održala je radionicu s učenicima o kulturi konzumacije meda u Njemačkoj i kod nas. Učenici su u formi samostalnog istraživanja i grupne rasprave doći do spoznaja koje će prikazati kroz plakat. Također, istražiti će i sve blagodati meda kao hrane i prikazati nutritivne vrijednosti i druge pozitivne strane konzumacije meda na drugom plakatu.

Apiterapija i apiinhalacije https://www.instagram.com/zoran.salopek/ Ogulin  Bošt 1cOgulin  Mob.0981862884 / 0989949017
Gotovo u jednom dahu, puni energije i entuzijazma mladi bračni par Saloper, vlasnici APi kućice u Ogulinu nagovještavaju svoje aktivnosti:

„Subota 21.10.održati ćemo Dan otvorenih vrata naše apikomore gdje ćemo posjetitelje upoznati sa svim dobrobitima apiinhalacija iz košnica kao i sa inhalacijama sa propolisom. Svi zainteresirani također će moći degustirati pčelinje proizvode i dobiti razne savjete vezane uz pravilnu konzumaciju i upotrebu.“

Posjetite ih i saznajte sve što vas zanima ☺

U suradnji s Knjižnicama Grada Zagreba, gradska knjižnica Savica provesti će program edukacije najmlađih koji je autorski osmislila dr. sc. Gordana Hegić mag, ing. agr. Mladi pčelari gdje će se učenici 3 razreda OŠ kroz dva dana predavanja i tri dana radionica educirati o pčelama, nastanku pčelinjih proizvoda, njihovom korištenju, utjecaju na zdravlje kao i mogućnostima izrade raznih mednih mješavina i jednostavnijih oblika kozmetike.

Ovo je samo dio aktivnosti koje provodimo a za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte na info@api-had.hr