Obzirom da je “Treća nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Novi trendovi” zamišljena kao platforma za komunikacijuproblematike proizvodnje i stavljanja na tržište pčelinjih proizvoda kao i svih aspekata koji istu određuju, te kao servis zainteresiranih dionika od javnog interesa, Organizator konferencije je, uz suglasnost autora, omogućio dostupnost predavanja izlagača Konferencije. 

 

Predavanja sa “Treće nacionalne konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Novi trendovi”, Opatija, 22.03.2013.


Boris Bučar, dipl.ing., PROMEATECH d.o.o, Zagreb

Od košnice do teglice(PDF, 1.71 MB)

 

Branko Vidmar, dipl.ing., EPZ „Vidmar“, Vrbovsko

Novi trendovi u ekološkoj pčelarskoj proizvodnji (PDF, 1.965 MB)

 

Dario Frangen, prof., Učilište „APIS“, Velika Gorica

Osvrt na pojave otuđenja pčelinjih društava u Republici Hrvatskoj (PDF, 18.183 MB)


prof.dr.sc. Živoslav Lj. Tešić, Kemijski fakultet, Sveučilište u Beogradu

Suvremene analitičke metode u određivanju kvalitete meda i propolisa (PDF, 3.207 MB)

 

dr.sc. Mojca Korošec, Biotehnički fakultet, Sveučilište u Ljubljani

Senzorska analiza meda – ocjena kakvoće ili nešto više od toga? (PDF, 9.081 MB)

 

doc.dr.sc. Ivana Tlak Gajger, dr.sc. Josipa Vlainić, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut „Ruđer Bošković“, Zagreb

Antimikrobna učinkovitost meda (PDF, 2.042 MB)

 

dr.sc. Ivana Hrga, dr.sc. Barbara Stjepanović, ZZJZ „Andrija Štampar“, Zagreb

Melisopalinološke karakteristike najvažnijih vrsta meda u Republici Hrvatskoj (PDF, 1.231 MB) 

 

dr.sc. Adela Krivohlavek, ZZJZ „Andrija Štampar“, Zagreb

Institucionalno praćenje uporabe antibiotika u pčelinjim proizvodima (PDF, 10.604 MB) 

 

Mr.sc. Mateja Fanuko, MEDO-FLOR d.o.o. Donji Dragonožec

Izazovi plasmana pčelinjih proizvoda (PDF, 61 KB)

 

Mario Vujić dipl.ing., mr.sc. Zdenka Lalić, APIPHARMA d.o.o. Zagreb

Dodaci prehrani na bazi pčelinjih proizvoda. Od proizvodnje do stavljanja na tržište – Izazov ili problem?! (PDF, 1.457 MB)

 

Gordana Hegić, mag.ing.agr., BIORAD, Zagreb

Stavljanje na tržište kozmetike s posebnom namjenom bazirane na pčelinjim proizvodima (PDF, 4.453 MB)