Hrvatsko apiterapijsko društvo

ŽENE U PČELARSTVU APITERAPIJI I APITURIZMU REPUBLIKE HRVATSKE

Hrvatsko apiterapijsko društvo povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, održava drugu konferenciju "Žene u pčelarstvu, apiterapiji i apiturizmu Republike Hrvatske“ on line putem Microsoft teams-a

 

Uključiti se možete putem ovog linka

Cilj konferencije je istaknuti činjenicu da su naše vrijedne članice društva nakon završene edukacije pokrenule svoje poslove, došlo je do samozapošljavanja i registracije djelatnosti apiterapije odnosno podizanja pčelarstva na jednu višu profesionalnu razinu.

 

Upravo zahvaljujući njima, Hrvatska je bogatija za nekoliko novih radnih mjesta, pčelarstvo za nekoliko novih mladih proizvodnih obrta, a turistička ponuda njihovoga mjesta za inovativni oblik apiturizma koji je posao budućnosti.   Pčelarstvo je u Hrvatskoj još uvijek dominantno dopunska djelatnost; kojom se bave najčešće muškarci amateri i hobisti, osobe starije životne dobi, stoga je svakako važno naglasiti da se neke stvari pomalo ali kontinuirano mijenjaju nabolje".

U ovoj, drugoj po redu konferenciji koja se ovaj put iz praktičnih razloga održava on line vidjeti ćemo kako se razvija posao naše članice Josipe Kujundžić koja je prije tri godine uz potporu HZZ-a i Grada Novske pokrenula svoju poslovnu priču. Također, vidjeti ćemo kako je protekla prva godina poslovaja obrta Apidora iz Našica; saznati ćemo važnost inovacija u apiturizmu te iz zanimljivog aspekta sagledati život matice u pčelinjoj zajednici.

Za kraj, saznati ćemo da li je apiterapija „rezervirana“ samo za pčelare ili se njome mogu pozabaviti i osobe drugih profesija kao primjerice wellness i spa centri, kozmetički saloni i saloni za njegu tijela itd.

Program konferencije: 

  • 11- 11,10 Pozdravni govor Gordana Hegić, predsjednica HAD-a
  • 11,10 – 11,25 APITERAPIJA I HALOTERAPIJA U NOVSKOJ Josipa Kujundžić 5 minita za pitanja i kratku raspravu 11,30 – 11,45 APIDORA INOVATIVAN I KONKURENTAN PRISTUP PČELARSTVU Anita Dragić , Našice 5 minita za pitanja i kratku raspravu 
  • 11,50 - 12,05 INOVACIJE U APITURIZMU Ivana Stanković (po želji može i duže od 15 min) 5 minita za pitanja i kratku raspravu 
  • 12,10 – 12,30 MATICA KRALJICA ILI ROBINJA Vesna Kovačević (ovo je toliko zanimljivo izlaganje da bi ga bilo šteta ograničavati vremenom) 
  • 12,40 – 12,55 APITERAPIJA U WELLNESS I SPA PONUDI Gordana Hegić 
  • 12,55 – 13,15 Komentari, rasprava, zaključci

 

bee-with-my-myer-lemon-tree_w725_h544.jpg

Tečaj APITERAPIJA I APITURIZAM (tečaj APITERAPIJA II)

Ove godine je upis na tečaj Apiterapija i apiturizam zahvaljujući Vašemu velikom interesu počeo ranije nego prijašnjih godina.

VAŽNA OBAVIJEST: 
Obzirom na velik interes i broj prijava na tečaj apiterapija i apiturizam (održava se on line) i počinje 20.8.2022. kao i činjenicu da je ovo ujedno i zadnji tečaj ove godine broj polaznika je ograničen zbog same kvalitete nastave i komunikacije s polaznicima te se prijave za tečaj primaju do popunjavanja grupe.

 

Do sada ima mjesta za još ukupno  17 polaznika. Prednost prilikom prijava imaju članovi HAD-a koji su redovno uplatili članarinu do 31.03. dok se sve ostale prijave se zaprimaju prema datumu prijave do popunjenja grupe.  

Opširnije...