Hrvatsko apiterapijsko društvo

TEČAJ APITERAPIJA III

Hrvatsko apiterapijsko društvo u veljači 2022 počinje s novim tečajem Apiterapija III odnosno praktična apiterapija. Kao što je večini poznato u Hrvatskoj se već petu godinu za redom održava tečaj Apiterapija i apiturizam. Puno polaznika već je završilo tečaj, pokrenulo svoju apiturističku priču i razvilo ponudu proizvoda i usluga koja je specifična. Da bi pratili trendove pčelarskog turizma u Hrvatskoj Hrvatsko apiterapijsko društvo organizira trodnevno putovanje i edukaciju na trenu za sve one koje zanima kako se apiturizam razvio u Hrvatskoj. Edukacija se sastoji od posjeta nekoliko točaka i različitih oblika apiturističkih objekata.

Ovaj tečaj posebno je namijenjen svima onima koji su završili već spomenuti tečaj Apiterapija i apiturizam i žele upotpuniti svoje znanje za primjenu u praksi. Broj polaznika je ograničen a prijave se primaju od 05.01.2022. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz prijavu potrebno je uplatiti i akontaciju za putovanje.

Postoji mogućnost sufinanciranja edukacije od strane Agencije ukoliko ste upisani u Registar, iznos za povrat je oko 2 000,00 kn. Cijena 3 500 kn po osobi. Prva rata u iznosu od 1 500 kn prilikom prijave i druga najkasnije 7 dana prije putovanja. Cijena za noćenje u jednokrevetnoj sobi biti će uvecana za 10 %
Voditelj edukacije i putovanja dr. sc. Gordana Hegić mag. ing. agr.

Podaci za uplatu:
HRVATSKO APITERAPIJSKO DRUŠTVO
PAŠKA 4 10 000 ZAGREB
IBAN HR3523400091111084741


Plan putovanja


Polazak je iz Zagreba u petak 18.2.2022. u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Stari Grabovac pored Novske. Razgledavanje api komore gdje su košnice smještene izvan kučice za inhalaciju. Razgovor s vlasnicom koja je u tri godine nevjerojatnom dinamikom razvila apiturističku ponudu čitavom paletom usluga. U razgovoru s ovom uspješnom ženom poduzetnicom saznajte kako započeti svoju poduzetničku avanturu i pitajte sve što vas zanima. Iduća točka su Našice. U obrtu registriranom za apiterapiju i apiinhalacije poznajte vlasnicu koja se bavi dugo pčelarstvom a svoju je profesiju nakon edukacije prilagodila današšnjim trendovima te uz apiinhalacije surađuje s vrtićima i školama vezano uz edukaciju najmlađih, a na ovogodišnjem simpoziju Apiterapija očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima liječnica je upravo iz Anitine apikomore održala predavanje. To je suradnja kakvoj teže mnogi naši pčelari a marljiva i sposobna gospođa Anita ju je i ostvarila. Nakon posjeta i edukacije slijedi ručak u obližnjem ribnjaku.  Krećemo put Vukovara gdje ćemo odsjesti u hotelu Lav **** smještenom u centru Vukovara neposredno u blizini Dunava. Nakon smještaja slobodno vrijeme za šetnju gradom, večera u hotelu. Nakon doručka, drugi dan družeje s Vukovarskim pčelarima, posjet školi koja zahvaljujući entuzijazmu vukovarskih pčelara za svu djecu, čitave godine ima u ponudi med svakodnevno. Djeci je med dostupan kada ga žele i koliko žele. Projekt je za svaku pohvalu te bi bilo vrijedno tako nešto pokušati ostvariti na nivou čitave Hrvatske. Uz to, vukovarski su pčelari razvili i turističku ponudu svojih proizvoda također u sklopu zanimljivog projekta o kojemu ćete više saznati od predsjednika pčelarske udruge Vukovar 91 g. Ivana Dumendžića. Nakon kratkog odmora uz ručak u obližnjem restoranu na Dunavu posjet Vinkovcima i trgovini pčelarskom opremom s naglaskom na pojedinu  inovativnu opremu koju imaju u ponudi. Zatim slijedi posjet prvom hrvatskom proizvođacu medovine. Uz degustaciju, razgovor i druženje upoznajte  osnove ove zanimljive proizvodnje.  Večera u hotelu, odmor ili zabava do jutra po želji. Nakon doručka predavanje o mogućnostima razvoja apiturizma u Hrvatskoj, konzultacije. Odjava iz hotela, po želji razgled grada ili posjet Kopačkom Ritu. Put prema Zagrebu uz ručak na salašu. Prije kraja putovaja još ćemo posjetiti Donji Stupnik gdje će se posjetitelji upoznati s kušaonom meda, mobilnom kućicom za apiinhalacije (treći tip kućice) kao i s divljim pčelama nastanjenim u drvetu. Nakon razgovora s domaćinima polazak prema Zagrebu. 

U Zagreb stižemo u kasnim vecernjim satima.  Broj polaznika je ograničen a prijave se primaju od 05.01.2022. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz prijavu potrebno je uplatiti i akontaciju za putovanje.

Postoji mogućnost sufinanciranja edukacije od strane Agencije ukoliko ste upisani u Registar, iznos za povret je oko 2 000,00 kn.

Cijena 3 500 kn po osobi. Prva rata u iznosu od 1 500 kn prilikom prijave i druga najkasnije  7 dana prije putovanja. Cijena za noćenje u jednokrevetnoj sobi biti će uvecana za 10 % 

 

Voditelj edukacije i putovanja dr. sc. Gordana Hegić mag. ing. agr.

honeybee-apis-mellifera-bees-collecting-pollen_w725_h544.jpg

Tečaj APITERAPIJA I APITURIZAM (tečaj APITERAPIJA II)

Ove godine je upis na tečaj Apiterapija i apiturizam zahvaljujući Vašemu velikom interesu počeo ranije nego prijašnjih godina.

VAŽNA OBAVIJEST: 
Obzirom na velik interes i broj prijava na tečaj apiterapija i apiturizam (održava se on line) i počinje 20.8.2022. kao i činjenicu da je ovo ujedno i zadnji tečaj ove godine broj polaznika je ograničen zbog same kvalitete nastave i komunikacije s polaznicima te se prijave za tečaj primaju do popunjavanja grupe.

 

Do sada ima mjesta za još ukupno  17 polaznika. Prednost prilikom prijava imaju članovi HAD-a koji su redovno uplatili članarinu do 31.03. dok se sve ostale prijave se zaprimaju prema datumu prijave do popunjenja grupe.  

Opširnije...